Zuivere lucht dankzij luchtreinigers: wat, waarom en hoe?

13 april 2021
Een zuiver huis met een luchtreiniger
Anker

[]

Luchtreinigers, wat zijn ze en wat doen ze? Je kan het waarschijnlijk al uit de naam afleiden: ze reinigen de lucht. Wat veel mensen niet weten is dat we dagelijks vervuilde lucht inademen. Dit heeft een enorm slechte impact op onze gezondheid. Je huis of kantoor verrijken met een luchtreiniger, zorgt dus niet enkel voor frisse lucht, maar ook voor veel minder klachten. Wie had nu gedacht dat we bij het inademen ons blootstellen aan virussen en bacteriën.

Al overtuigd van een luchtreiniger? Ga dan zeker langs bij de professional in je buurt voor persoonlijk advies!

Anker

[]

Ontdek hieronder welke klachten verdwijnen met behulp van een luchtreiniger:

Anker

[]

Vrouw moet niezen door hooikoorts

Minder last van hooikoorts

Het voorjaar mag er misschien mooi uitzien, voor veel mensen is het een begin van een helse periode. Niezen, hoesten, jeuk in de keel en ogen, noem maar op. Met een luchtreiniger verwijder je de meeste pollen uit de lucht en verminder je dus allergische reacties.

Anker

[]

Verstopte neus

Niets irritanter dan de hele dag te moeten ademen door je mond. Gelukkig is een verstopte neus dankzij een luchtreiniger verleden tijd.

Man snuit verstopte neus
Anker

[]

Vrouw ontdekt schimmels

Schimmels

Vocht en schimmels kunnen leiden tot luchtwegeninfecties. Dankzij de luchtreiniger wordt het vocht en dus ook de schimmels geëlimineerd.

Anker

[]

Stofdeeltjes

Stof bestaat uit kleine stofdeeltjes, haren en soms kan er ook een vuil beestje bijzitten: de huisstofmijt. Dit beestje kan voor mensen die er allergisch voor zijn, het dagelijkse leven zwaar verstoren. Maar allergisch of niet, je komt er best niet mee in contact. De luchtreiniger haalt alle deeltjes inclusief de huisstofmijt uit de lucht en zorgt voor een ideale luchtkwaliteit. Daarom is de luchtreiniger ook heel goed voor mensen met astma!

Stof
Anker

[]

Rokerslucht

Rokerslucht

Heb je de gewoonte om binnen te roken? Dan kun je de geur en de rook voor een groot deel heel gemakkelijk wegkrijgen met een luchtreiniger. Weg dus met die schadelijke stoffen.

Anker

[]

Twee soorten luchtreinigers

Luchtreinigers bestaan uit twee groepen/soorten: filterluchtreinigers en luchtreinigers met ionisatie.

Anker

[]

Filterluchtreiniger

De filterluchtreiniger gaat te werk met een of meerdere filters. Die zuigen de lucht aan en filteren het, om dan de schone lucht naar buiten te blazen. Er bestaan luchtreinigers waarvan je de filters om de zoveel tijd moet vervangen en bij andere luchtreinigermodellen moet je enkel de filters regelmatig schoonmaken.

Luchtreiniger met ionisatie

Luchtreinigers met ionisatie produceren positieve en negatieve ionen en verspreiden die in de kamer. De ionen neutraliseren de schadelijke stoffen. Het is de job van de negatieve ionen om de pollen, schimmels, stofdeeltjes en bacteriën onschadelijk te maken.

Anker

[]

Kopen van een luchtreiniger

Bij het aankopen van een luchtreiniger is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Er bestaan namelijk veel soorten en merken.

Zo heb je bijvoorbeeld de Philips-luchtreinigers , de AEG-luchtreinigers en de Samsung-luchtreinigers. Houd zeker rekening met de ruimte waarvoor je de luchtreiniger wil gebruiken. Hiervoor kijk je best naar de capaciteit van de luchtreiniger.

Wil je de beste luchtreiniger kopen, vraag dan altijd advies aan de professional in je buurt!

Vind de professional in je buurt

Anker

[]